Brainfog

Mistige zaken, die brainfog. Dingen niet meer helder voor de geest kunnen halen, oproepen van namen en gebeurtenissen gaat met horen en stoten, onverklaarbare duizeligheid en zaken vergeten.

Samen komen we er wel uit, samen komen we tot het hele verhaal, maar dat gaat ten koste van slikken, accepteren en reageren.

“B. waar zijn mijn sleutels, waar heb ik ze nou gelaten?” Door samen weer stap voor stap na te gaan waar ze geweest is, komen we erachter dat ze nog in de winkel liggen. Even ophalen en dan kunnen we verder. 

Dan gaan we pompoensoep maken. Alle zaken liggen klaar. De sjalotjes moeten gefruit worden. Ik heb ze gesnipperd, D. zal ze bakken. Al roerend in de pan komt uit de keuken: “B. ze worden niet bruin!! Hoe kan dat nou?” Lieverd, heb je het fornuis aangezet?” Even later als alles kookt en pruttelt: “Raar het wordt niet oranje”. Neen, dat kan ook niet want de blokjes pompoen liggen nog op de snijplank!

De aardappelpuree is een grote klomp geworden en weet niet wat ze moet doen om het weer eetbaar te maken. Gewoon wat water vergeten. Dat doe ik dan en met een vork maak ik het los.

“D. heb je…..?” “Wie, ik?” gewoon zaken vergeten, concentratie van een theelepel. 
Er hangen briefjes, maar als er dan onderweg naar wat ze moet doen iets gebeurt, gaat ze verder met iets anders en vergeet zo wat ze eigenlijk moet doen. Zo is de was al 4x gedraaid omdat die er niet uitgehaald was. 

Ze wast zich onder de douche, maar weet niet of ze het nou gedaan heeft of niet en staat dan 30 minuten onder de straal.Boodschappen doen is ook een avontuur: duizelig worden en moeten zitten, pasjes vergeten, gaan met een lijstje maar het lijstje ligt in de kar en er staan allemaal andere dingen in die niet op het lijstje staan.
Het gaat goed als ze gerust/ geslapen heeft dan is het binnenin helder………..voor een minuut of 15, waarin ze zich dan realiseert wat er allemaal fout gaat, wat ze mist in vergelijking met voorheen. Dan gaat er een schok door het lichaam van verdriet, tekortschieten, onvermogen en pijn. Pijn omdat je niet weet of het ooit nog goed komt.

Geschreven door Ben