Spieren en gewrichten

Onverklaarbare pijn in spieren en gewrichten

D. was gewend aan spierpijn. Als je 4x per week sport ken je dat gevoel. Boksen, XCORE, fietsen, hardlopen, zwemmen en fitness, daar doe je echt wel kracht mee op en zoek je grenzen. Tegenwoordig is er geen gesport meer! Te uitputtend, geen lucht en SPIERPIJN op plaatsen waarvan je niet eens wist dat er spieren zaten: boven op je voet, in je handen, op je schouderbladen en je nek.
Gelukkig weet ik iets van het menselijk lichaam en ben gediplomeerd masseur. Dus regelmatig komt de vraag: “Kan jij even…….., wil jij even……..?” Dan liggend op de tafel voel ik de spierspanning verminderen .
“Zullen we een rondje lopen?” Na 400m moet ze rusten omdat haar been trekt en verschijnselen van kramp vertoont.
“B. kan je mijn voeten even doen, mijn grote teen staat raar en doet pijn?’ Strompelend komt ze de kamer binnen. Ze ligt op de bank en ik masseer haar voeten. Aangekomen bij de grote teen mobiliseer ik deze en zet hem in de juiste stand.
Blij, ben ik  dat ik dit kan doen, desnoods elke dag. Maar er zijn mensen aangewezen op fysiotherapie, 9 behandelingen en klaar. Sorry mevrouw/meneer uw behandelingen zijn op. En dan?

Geschreven door Ben