Partner blog (dutch)

De afgelopen 20 maanden zijn heel zwaar geweest. In eerste instantie wist ik niet wat me overkwam. Tot er stapje voor stapje meer inzicht komt, een stukje acceptatie en je ermee om kan leren gaan. Voor zover dat kan.

Waar ik op het moment veel hinder van ondervind is; het helder verwoorden zaken. (chronologisch vertellen, woordvinding-problemen, gaten in mijn geheugen en dingen niet terug kunnen vinden die wel ergens zitten, niet kunnen onthouden van gelezen tekst). Dit maakt het lastig in gesprekken met artsen, bedrijfsarts, instanties, aanvraag WIA… En is bovendien onwijs inspannend en vermoeiend.

Sinds kort neemt mijn vriend, ook hierin, veel van mij over. Dat is super fijn. Als ik luister wat hij over mij vertelt en de manier waarop hij verwoordt wat mij zelf niet meer lukt, huil en lach ik tegelijk. Van de ene kant baal ik dat het mij zelf niet meer lukt, van de andere kant geeft het inzicht in hoe bizar Long Covid mijn leven heeft gemaakt. Verhalen zijn nodig om te laten zien wat Long Covid met ons doet. Niet alleen degenen die het overkomt, maar ook de verhalen van naasten. Mocht jij of jouw partner een verhaal willen delen, dan mag je dat mailen naar: daphne@daphneinstockings.com